Lõunasöögi retseptid

Kana-klimbisupp 

Britt Paju, 9. märts 2018, 08:00
See klassikaline lõunaroog valmib vähese vaevaga ja on eriti maitsev, kui väljas paugub pakane või kurk kipub külmast kipitama.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Kanakoib
2 l Vesi
2 tk Porgand
1 tk Sibul
3 tk Kartul
1 dl (Külmutatud) herned
1 vars Varseller
1 tk Loorberileht
5 tk Pipratera
Maitseroheline (till, petersell, murulauk)
KLIMBID
2 spl Pehme või
0.5 tl Sool
1 tk Muna
2 spl Puljong
4 spl Nisujahu
2 spl Hakitud maitseroheline (till, petersell, murulauk)

Valmistamine

1. Loputa kanakoivad ja pane külma veega keema. Koori pinnale kerkiv vaht. Kui vesi keema hakkab, vähenda kuumust ja lisa üks tükeldatud porgand, sellerivars ja kooritud tükeldatud sibul. 30 minuti pärast lisa vürtsid ja keeda veel umbes 15 minutit, kuni kana on küps. Kurna puljong ja tükelda kanaliha.

2. Sega kokku klimbitaina koostisosad ja klopi korralikult. Viiluta teine porgand ja tükelda kartulid. Kuumuta poti põhjas õli sees porgandiviile minuti jagu, lisa puljong ja kartulitükid. Keeda umbes 7 minutit, kuni viljad hakkavad pehmenema.

3. Võta korraga poole teelusika jagu klimbitainast ja lükka see teise lusika abil kuuma supivedeliku hulka. Korda, kuni tainas on otsas. Lõpuks lisa supi sisse tükeldatud kana ja herned, maitsesta supp soola ja pipraga ning puista peale maitserohelist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee