Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
19. märts 2018, 04:43

Punase oa muffinid

Maitstes on üsna raske ära arvata, millest need muffinid on valmistatud ja et jahu neis polegi. Katteks võid teha tuhksuhkrust ja sidrunimahlast glasuuri või serveerida maiust magusa toorjuustuga.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Punased oad
0.5 dl Õli
4 tk Suur muna
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2.5 dl Pruun roosuhkur
4 spl Kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
3 spl Kakaopulber
Sool
Pealeraputamiseks tuhksuhkur

Valmistamine

12 tk

1. Nõruta oad ja püreesta koos 1 muna ja õliga saumikseriga või blenderis. Lisa ülejäänud munad ja suhkur, seejärel sidrunimahl ja sega ühtlaseks.

2. Sega tärklis, küpsetuspulber, kakaopulber ja sool, sega tainasse.

3. Tõsta tainas õliga määritud muffi nivormidesse. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja jahuta.