Kiudainerikkad toidud

Frittata suvikõrvitsa ja peterselliga 

Lia Virkus, 19. märts 2018, 04:39
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja tervislik munaroog hiliseks nädalavahetuse hommikuks või hoopis perele õhtusöögiks. Selle roa jaoks oleks hea suurem praepann, mille käepide kannatab ka ahju panna.

Kogus: kolmele

Koostisosad
2 spl Või või oliiviõli
1 tk Sibul
200 g Suvikõrvits
150 g Kirsstomatid
4 spl Hakitud lehtpetersell
Sool
Must pipar
4 tk Suur muna

Valmistamine

1. Kuumuta või või õli pannil ja hauta hakitud sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suvikõrvits, poolitatud kirsstomatid ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segades 3–5 minutit, kuni suvikõrvits pehme. Löö munad kaussi, vispelda soola ja pipraga lahti, kalla pannile. Jahvata peale musta pipart.

2. Küpseta edasi soovitatavalt ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, siis pruunistub ka roa pealispind. Kui sul sellist panni pole, millega rooga ahju järelküpsema panna, keera pliidi kuumus nõrgaks ja järelküpseta, kuni munad on hüübinud. Kaunista hakitud peterselliga.

Hea teada!

Laktoosivaba munaroa saad, kui kasutad või asemel õli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee