Väherasvased toidud

Tabbouleh 

Lia Virkus, 19. märts 2018, 05:30
Foto: Jaan Heinmaa
Tabbouleh on mahlane vahemereline salat, mida valmistatakse kuskussi või bulgurnisu, värske mündi ja peterselliga. Sobib hästi iga liha-kalaroa kõrvale, aga ka lihtsalt külmlauale. Mul oli au osaleda Türgi köögi töötoas Türgi saatkonna kutsel, kus õhtu staarkokk oli Asim Güzelbey, kellelt pärineb ka selle maitsva salati retsept.

Koostisosad
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
200 g Kirsstomatid
1 tk Pikk kurk
2 dl Granaatõunaseemned
1.5 dl Bulgur või kuskuss
3 dl Hakitud ürdid (münt ja lehtpetersell)
KASTE
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Cayenne pipar

Valmistamine

1. Vala kuskussile keev vesi ja sega hulka 0,5 teelusikatäit soola. Jäta seisma ja sega aeg-ajalt kahvliga, et terad kokku ei kleepuks. Kui kasutad bulgurit, keeda see vastavalt pakendil olevale juhendile.

2.Viiluta sibul õhukeselt ja pressi küüslauguküüned. Koori ning tükelda kurk, samuti tomatid (kirsstomatid sektoriteks). Sega bulgur, sibulad, küüslauk, kurk, hakitud ürdid ja tomat. Maitsesta sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga. Puista üle granaatõunaseemnetega.