Kiudainerikkad toidud

Lehttainast pirnipirukad 

Lia Virkus, 5. märts 2018, 16:31
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsuses peitub võlu! Krõbedas lehttainas kaneeli ja suhkruga maitsestatud pirne serveeri ahjusoojalt koos külma vanillijäätisega.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Pirn
4 tl Suhkur
1 tl Kaneel
1 tk Määrimiseks muna
4 lehte Lehtainas (külmutatud)

Valmistamine

1. Sulata lehttainaplaadid ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Poolita pirnid ja kasta lõikepind suhkru-kaneelisegusse. Lõika pirnile pealt sisse lõiked ja puista nendesse ülejäänud suhkru-kaneelisegu.

3. Tõsta pirnipoolikud tainaplaatidele. Lõika igale pirnile tainast välja 2 lehte ja jäta pirni serva 1-2 cm laiune tainariba. Joonista lehtedele terava väikese noaga sooned.

4. Määri taina ääred ja leheksed üle lahtiklopitud munaga ning küpseta pirukaid ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit või kuni lehttainas kaunilt kuldkollane ja pirnid küpsed. Serveeri ahjusoojalt koos külma vanillijäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee