Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
12. märts 2018, 06:13

Läätse-seenepasteet

Pasteeti on hea määrida röstsaiale või näkileivale. Mahedat maitset saab täiustada maitseka lisandiga, näiteks sibulamarmelaadi või meelepärase tšatniga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 dl Rohelised läätsed
100 g Šampinjonid
2 spl Oliiviõli
2 spl Või
1 tk Väike sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Hakitud rosmariin
2 tl Hakitud tüümian
2 spl Hakitud petersellilehed
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 spl Hele sojakaste
2 tl Soovi korral brändi
1 tl Pruun suhkur
Cayenne’i pipar
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda läätsed 25–30 minuti jooksul pehmeks ja nõruta. Viiluta seened, haki sibul ja küüslauk.

2. Kuumuta või ja õli pannil, lisa sibul ja küüslauk, hauta 5–6 minutiga läbipaistvaks. Lisa seened ja küpseta pehmeks, 5–7 minutit.

3. Võta pliidilt, pane kombaini või kasuta saumikserit, lisa läätsed, hakitud ürdilehed ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, sojakastme, brändi, suhkru, sidrunimahla ja Cayenne`i pipraga. Timmi maitse meelepäraseks.

4. Pane kaussi ja tõsta külmkappi tahenema.