Foto: Andra Kalda
Küpsetised
5. märts 2018, 03:18

Muffinid hakkliha, juustu ja ürtidega

Pealt krõbeda koorega, aga seest mahlased ja pehmed ka järgmisel päeval. Siinkohal on lastel võimalik tutvust teha erinevate maitsetaimedega, mis muffinitele olulise maitse annavad.

Koostisosad
250 g Veise- ja seahkkliha segu
10 cm jupp Porru
1 tl Sool
Must pipar
100 g Juust
2 peotäit Maitseroheline (tüümian, majoraan, pune, basiilik vms)
2 tk Muna
150 g Maitsestamata jogurt
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Nisujahu
0.3 dl Õli

Valmistamine

6 suurt või 10 tavalist muffinit

1. Haki porru ja prae pannil koos hakklihaga. Maitsesta soola ja pipraga. Riivi juust ja haki ürdid.

2. Sega kõik koostisained omavahel kokku, vala küpsetuspaberiga vooderdatud muffinivormi pesadesse ja küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase u 20 minutit jahtuda ja taheneda.