Pontsakad pannkoogid meega
, 26. veebruar 2018, 06:41
Foto: Hele-Mai Alamaa
Need on just nagu vanaema tehtud – pehmed ja kohevad, soodaga kergitatud hapupiimapannkoogid. Tainasse sobib nii keefir, hapupiim kui ka hapendatud täispiim.
Koostisosad
3.5 dl Hapupiim
1 tk Suur muna
180 g Nisujahu
1 spl Suhkur
0.5 tl Söögisooda
Sool
Praadimiseks või
Serveerimiseks mesi ja marjad
3.5 dl Hapupiim
1 tk Suur muna
180 g Nisujahu
1 spl Suhkur
0.5 tl Söögisooda
Sool
Praadimiseks või

Serveerimiseks mesi ja marjad
Valmistamine
15 tk
1. Klopi muna kausis lahti, siis vispelda juurde hapupiim. Lisa jahu, sool ja sooda ning vispelda tainas kiiresti ühtlaseks – kui see liiga paks tundub, lisa veel veidi hapupiima.
2. Kuumuta (pannkoogi)pann mõõdukalt kuumaks. Prae koogid võis mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri marjade ja meega.
HEA TEADA! Sooda reageerib hapupiimaga ja kergitab pannkoogid kohevaks. Seetõttu tuleb need küpsetada KOHE pärast taina kokkusegamist. Kui tainas varem valmis segada, ei kerki koogid nii kohevaks.