Foto: Hele-Mai Alamaa
Väherasvased toidud
26. veebruar 2018, 04:19

Kana-nuudlivokk

Ka see retsept on inspiratsiooni saanud Jamie Oliverilt. Lastele meeldivad nuudliroad ja muidugi võid kasutada ka muid köögivilju. Õhukesed suhkruhernekaunad sobiksid siia väga hästi!

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Munanuudlid
Veidi seesamiõli
50 g India pähklid
2 tk Kana rinnafilee
Praadimiseks õli
2 spl Sojakaste
2 tl Tai kalakaste
2 tk Porgand
1 tk Brokoli
3 tk Küüslauguküüs
5 cm jupp Ingver
1 punt Roheline sibul
1 tk Punane tšilli
1 punt Värske koriander
1 tk Laim

Valmistamine

1. Keeda nuudlid vastavalt pakendil antud juhistele. Nõruta, loputa külma jooksva vee all ja nõruta uuesti. Piserda nuudlitele veidi seesamiõli, sega läbi ja jäta ootele.

2. Rösti pähklid kuival kuumal pannil kuldseks, siis tõsta jahtuma ja jäta ootele.

3. Valmista ette köögiviljad. Koori porgandid, lõika väikese nurga all 2–3 mm paksusteks viiludeks ja viilud omakorda pooleks. Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks, koori kapsajalg ja lõika see õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned, lõika õhukesteks viiludeks. Koori ingver, lõika õhukesteks viiludeks ja seejärel tikkudeks. Haki sibulapealsed. Tšilli puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks.

4. Nüüd lõika kanafilee õhukesteks viiludeks ja seejärel ribadeks, maitsesta soolapipraga. Aja õli suurel prae- või vokkpannil kuumaks. Lisa kanafileeribad ja prae segades 2–3 minutit, kuni need on kuldsed. Lisa ingver ja küüslauk, prae veel minut aega.

5. Lisa porgandid ja spargelkapsas, voki umbes 2 minutit. Sega juurde sibulapealsed. Lisa nuudlid ja prae segades, kuni nuudlid on kuumad. Maitsesta nii soja- kui kalakastmega, siis tõsta pann tulelt.

6. Jaota roog taldrikutele, puista peale pähklid, tšilli ja koriandrilehed. Kõrvale paku laimisektoreid, et iga sööja saaks veidi laimimahla oma roale pigistada.