Foto: Mari-Liis Iloveer
Väherasvased toidud
26. veebruar 2018, 04:07

Praetud riis muna ja kanaga

Pannitäis praetud riisi on toit, mis on kui loodud jääkide kasutamiseks. Värske riisiga see isegi ei õnnestu nii maitsvalt, sest äsja keedetud riis läheb praadides pehmeks, selle asemel et praadimise käigus mõnusalt krõbedaks muutuda. Kui kapis on eelmise päeva riisi ja muna, on roog sama hästi kui laual. Muud lisandid on vaid boonuseks.

Kogus: kolmele

Koostisosad
1 tk Muna
1 tk Väike sibul
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Paprika
150 g Küpsetatud kanaliha
250 g Keedetud riis
1 peotäis Herned
Õli praadimiseks
Tšillihelbed või -pulber
Magus tšillikaste
Sojakaste
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Valmista kõik koostisained ette, siis läheb toidu lõplik kokkusegamine lepase reega. Kõigepealt prae omlett. Selleks klopi muna lahti. Kuumuta pannil veidi õli, vala muna pannile ja küpseta paari minutiga õhuke omlett. Lõika tükikesteks ja jäta ootele.

2. Haki sibul ja küüslauk. Lõika paprika ja kanaliha tükkideks. Kuumuta pannil taas õli. Prae selles sibulat, küüslauku ja paprikat madalal kuumusel, kuni sibul on läbipaistev ja paprika hakkab pehmenema. Tõsta kuumust ja lisa keedetud riis. Maitsesta soola ja pipraga ning kui soovid roale ekstra teravust, lisa ka tšillihelbeid või -pulbrit.

3. Prae segades läbi. Lõpuks lisa kanaliha, herned ja ootele pandud omletitükikesed. Maitsesta sojakastme ja magusa tšillikastmega, mõlemat kulub paar supilusikatäit. Sega ja prae veel, kuni nii liha kui herned on korralikult läbi kuumenenud.