Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
19. veebruar 2018, 06:18

Porgandisupp ingveri ja koriandriga

Meeldivalt vürtsikas talvesupp. Puista supp serveerides üle rohke rohelise koriandriga. Soovi korral lisa valmis supile paar lusikatäit sulatatud juustu.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Porgand
2 tk Kartul
2 spl Külpressoliiviõli
1 tl Kurkum
1 tl Karri
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 cm jupp Ingver
1 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
1 peotäis Värske koriander
KAUNISTUSEKS
Röstsibul

Valmistamine

1. Pese ja koori porgandid ning kartulid, viiluta. Koori sibul ja haki. Purusta puhastatud küüslauk, riivi ingver. Haki koriander. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õlis sibul, lisa karri ja kurkum, kuumuta segades läbi. Lisa küüslauk ja ingver, samuti porgandid-kartulid ning kuumuta segades veel mõni minut.

2. Kalla peale keev puljong ja hauta kaane all 15–20 minutit, maitsesta soola-pipraga, lisa ka enamik hakitud koriandrist. Püreesta. Serveerides puista peale röstsibulat ja ohtralt värsket koriandrit.