Foto: Jaan Heinmaa
Inglise ja Iiri köök
19. veebruar 2018, 03:51

Lihavorm riisiga ehk tobington

Veidi võõras nimetus lihavormile, kuid ometi tegid seda rooga juba meie vanaemadki. Vasikaliha asemele sobib väga hästi ka kalkuni- või kanaliha.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
valmistusaeg 40 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Lillkapsas
250 g Riis
200 g Või
4 tk Muna
1 sp Riivsai
500 g Vasikaliha
4 viilu Tahke sai
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eralda lillkapsas õisikuteks, keeda soolvees pehmeks, u 10 minutit. Keeda samal ajal ka riis pehmeks, sega hulka 2 sl võid ja 2 muna, maitsesta soolaga.

2. Aja vasikaliha kaks korda läbi hakklihamasina, sega hulka vees leotatud ja kuivaks pigistatud sai, 120 g võid ja 2 muna, maitsesta soola ja pipraga.

3. Määri vorm võiga, pane sinna kiht riisi, siis lihasegu ja lillkapsas, seejärel pane uuesti samad kihid. Riputa peale riivitud saia ja pane ülejäänud võitükid.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soovi korral tomatikastmega.