Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
19. veebruar 2018, 06:00

Rukkipasta peedipestoga

Isevalmistatud rukkijahupasta koos peedipestoga maitseb luksuslikult. Pasta on hea samal päeval ära teha.

Koostisosad
2 dl Rukkijahu
0.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tk Suur muna
0.5 dl Vesi
1 spl Õli
Serveerimiseks oliiviõli, riivitud juust ja must pipar
RÖSTITUD PEEDI PESTO
1 tk Keskmine peet
3 tk Küüslauguküüs
1 dl Röstitud päevalilleseemned
1 dl Riivitud kõvem juust
1 dl Rapsiõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori peet ja tükelda 1–2 cm kuubikuteks, paki fooliumisse. Küpseta ahju 40–50 minutit, jahuta.

2. Sega jahud soolaga ja kuhja kaussi, tee keskele süvend, kuhu löö muna ja vala vesi. Sega ja sõtku elastseks tainaks. Lase tainal 30 minutit seista, rulli jahusel laual võimalikult õhukeseks ja lõika 7–8 mm laiused ribad.

3. Pesto jaoks pane kõik ained (v.a õli) blenderisse või saumikserda püreeks, sega hulka õli. Kui pesto on liiga paks, lisa veidi vett. Aja vesi suures kastrulis keema, lisa sool ja 1 sl õli. Pane vette pasta ja keeda 5–6 minutit, nõruta ja sega pestoga. Tõsta taldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli, riivi juustu ja jahvata musta pipart.