Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
23. veebruar 2018, 03:26

Toorjuustukook laimikreemiga

Sametisele juustukoogile lisab värsket hapukust laim, mida võimendab kaunistuseks peale silutud laimikreem. Valmista tort kindlasti eelmisel päeval, nii jõuab see mõnusalt maitsestuda!

Koostisosad
PÕHI
75 g Või
150 g Digestive küpsised
TÄIDIS
600 g Maitsestamata toorjuust
200 g Hapukoor
2.5 dl Suhkur
5 tk Muna
3 spl Värskelt pressitud laimimahl
3 tl Värskelt riivitud laimikoor
LAIMIKREEM
3 tk Laim
100 g Või
2.5 dl Suhkur
3 tk Muna

Valmistamine

12 lõiku

1 Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda küpsetuspaberiga 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Vajuta küpsisesegu vormi põhjale.

2 Vahusta toasooja toorjuustu hulka hapukoor, laimimahl ja -koor ning suhkur, seejärel ükshaaval munad. Enne järgmise muna lisamist vahusta segu iga kord uuesti ühtlaseks.

3 Kalla toorjuustuvaht vormi ja küpseta ahju keskosas 150 kraadi juures umbes 1 tund, lülita kuumus välja ja jäta lahtise uksega tunniks ajaks ahju veel edasi jahtuma. Kata jahtunud kook fooliumiga ja hoia järgmise päevani külmkapis.

4 Enne serveerimist tõsta kook alusele ja kaunista sidruni- või laimikreemiga. Puista tordile kaunistuseks kuivatatud rukkililleõisi.

Laimikreemi valmistamine:

1 Riivi pestud laimidelt peenikese riiviga kollane kooreosa. Poolita viljad ja suru mahl välja.

2 Sulata keedunõus madalal kuumusel või.

3 Vahusta kausis munad suhkruga, lisa laimimahl ja -koor. Mikserda juurde sulavõi ning tõsta anum kuumaveevanni (suuremasse madalasse keedunõusse, kus on vesi keema lastud). Reguleeri pliidikuumus minimaalseks.

4 Vispelda segu veevannil 5–6 minutit, kuni kreem pakseneb.

5 Tõsta nõu kohe kuumaveevannist välja, aseta külmaveevanni ja vispelda, kuni kreem on leige. Tõsta kreem kaanega purki ja kasuta kohe või säilita külmkapis kaanega purgis.

Hea teada!

Kreemi saad valmistada ka sidrunist.