Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
19. veebruar 2018, 04:10

Õunamahlas hautatud kanatiivad (1)

Lihtsasti valmiv roog kanatiibadest, mida tavaliselt kiputakse üksnes ahjus küpsetama või grillima. Kui leiad poest kana pooltiivad, tasub neid osta, sest saad pea sama raha eest suurema koguse liha. Hautamiseks sobib eriti kodune õunamahl, mis on mõnusalt hapukas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sinul
3 tk Küüslauguküüs
0.5 l Õunamahl
Sool
Must pipar
2 spl Õli praadimiseks
800 g Kana pooltiivad

Valmistamine

1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis õli ja prae sibulasegu klaasjaks. Lisa kanatiivad, parem, kui need on toasoojad, ning prae kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa õunamahl ning lase roal keema tõusta.

2. Vähenda kuumus miinimumini ning hauta siis kaane all kuni pool tundi, et liha tiiva küljest ilusti eralduks. Maitsesta leent vajadusel veel soola või suhkruga, olenevalt sellest, kui hapu oli mahl. Serveeri keedu- või ahjukartulitega ning näiteks värske porgandi- õunasalatiga.