Foto: Tiit Efert
Küpsetised
19. veebruar 2018, 04:57

Kartulikotletid hakklihaga

Koostisosad
400 g Kartul
100 g Sibul
250 g Seguhakkliha
7 spl Nisujahu
1 tk Muna
Suitsutatud paprikapulber
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Külmpressitud päevalilleõli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Talisibul

Valmistamine

8 tk

1. Koori kartulid ja sibul. Poolita sibul ja lõika üks pool koos kartulitega väiksemateks tükkideks, teine pool haki hästi peeneks ja jäta hakkliha maitsestamiseks. Vurista tükeldatud kartulid ja sibul köögikombainis ühtlaseks pastaks. Vala see kaussi, lisa jahu ja muna, maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik hästi läbi. Tainas peaks saama vedelapoolne.

2. Maitsesta hakkliha suitsutatud paprikapulbri, soola ja pipraga ning lisa peenestatud sibul. Sega hakklihamass korralikult läbi ja vormi sellest 8 õhukest pihvi.

3. Aja pannil õli kuumaks. Kui soovid, jaga eelnevalt valmistatud kartuli-jahutainas kahte kaussi – nii on seda kaheksa pihvi jaoks lihtsam võrdseteks osadeks jaotada. Tõsta pannile neli lusikatäit tainast. Aseta igale tainaringile hakklihapihv ja tõsta sellele omakorda lusikatäis tainast, nii et see kataks pihvi.

4. Küpseta pannkoogid mõlemalt poolt pruuniks ja lase neil lõpuks veel minutike kaane all haududa, et hakkliha kindlasti läbi küpseks. Valmista teine pannitäis samamoodi. Serveeri kotlette hakitud talisibula ja hapukoorega.