Kalatoitude retseptid

Heeringasalat sinepi-jogurtikastmega 

Lia Virkus, 12. veebruar 2018, 05:12
 Jaan Heinmaa
Mahlane ja maitsekas heeringasalat sobib nii peolauale kui ka argiõhtuseks kõhutäiteks.  Kel soovi, võib marinaadis heeringa asemel kasutada salatis ka õrnsoolaheeringat. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g purk Marineritud heeringas
6 tk Keedetud kartul
200 g Värske kurk
1 karp Kirsstomatid
2 tk Rohelise sibula vars
Värske till
SERVEERIMISEKS
4 tk Keedetud muna (või 10 vutimuna)
KASTE
3 dl Paks maitsestamata jogurt või köögiskyr
1 tk Suur marineeritud kurk
1 spl Kange sinep (või meesinep 2 spl)
2 spl Heeringa- või kurgimarinaad
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sega kokku kastmeained. Tükelda selleks marineeritud kurk pisikesteks kuubikuteks ja sega kastmesse.

2. Haki till, lõika keedetud kartulid kuubikuteks. Lõika kuubikuteks ka heeringas ja  koorimata värske kurk.

3. Poolita kirsstomatid ning viiluta rohelised sibulavarred. Tõsta kõik ained ettevaatlikult segamini, sega kastmega.

4. Laota suured munasektorid  või poolitatud vutimunad kaunilt salatile. Puista peale hakitud tilli ja jahvata ka väheke musta pipart peale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee