Foto: Jaan Heinmaa
Vähese suhkruga toidud
12. veebruar 2018, 04:44

Brownie-südamed toortatrajahuga

Küpseta sõbrapäevaks midagi hingelähedast - näiteks südamevormiga brownie'sid. Nagu ikka pehmet šokolaadikooki, siis ei tohiks ka neid koogikesi üle küpsetada. Samas saad mängida vormidega - küspetada kook valmis kas ühes väikeses vormis või südamekujulistes muffiivormides või tavalistes muffinivormides. Võta küpsetised ahjust, kui need on keskelt veel võdisevad. Brownie tahkub jahtudes - ainult nii jääb see seest mõnusalt niiske ja mahlane.

Koostisosad
1.5 spl Lahustava kohvi puru
300 g Tume mõrušokolaad (40% küpsetusšokolaad)
225 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
1.5 dl Toortatrajahu
0.5 tl Küpsetuspulber
150 g Soovi korral valge šokolaad

Valmistamine

12-15 tk

1. Sulata või ja šokolaad kuumaveevannis, sega, kuni sulab. Lisa hulka kohvipuru, sega. Võta tulelt ja lase jahtuda 5 minutit.

2. Vahusta munad suhkruga, lisa hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, vahusta läbi. Sega hulka ka sokolaadi-võisegu.

3. Haki valge šokolaad, kui sa seda lisad, suuremateks tükkideks, sega käsitsi hulka.

4. Jaga tainas väikestesse vormidesse või ühte 20x20 suurusega küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.

5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 15- 20 minutit. Jäta vormi jahtuma. Kui kook on täielikult jahtunud, lõika ruutudeks või kummuta südamed vormidest. Naudi või kingi kallile sõbrale!