Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi haudumiseks + 1 öö herneste leotamiseks
Koostisosad
1 tk Suitsuseakoot (või suitsuseajalg 2 tk)
4 dl Kuivatatud herned
1 dl Odrakruubid
400 g Purustatud tomatid
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 spl Sinep
Sool
Vesi
Valmistamine
1. Pane herned eelmisel õhtul külma vette likku.
2. Tõsta seakoot või -jalad, nõrutatud herned, kooritud ja tükeldatud porgand, kooritud terve sibul, kruubid, purustatud tomatid ja 2 l vett ahjupotti.
3. Kata pott kaanega ning pane 30 minutiks 200kraadisesse ahju. Seejärel vähenda kuumus 150 kraadile ja hauta veel 1,5 tundi (vajadusel lisa vahepeal vett). Maitsesta soola ja sinepiga. Lase enne sööma hakkamist 10–15 minutit soojas ahjus maitsestuda.
Kommentaarid (0)