Madala GI toidud

Ahjuhernesupp 

Pille Enden, 29. jaanuar 2018, 13:12
 Jaan Heinmaa
Hernesupi võid enne liulaskmist ahju hauduma panna, nii on tagasi jõudes kuum supp ootamas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi haudumiseks + 1 öö herneste leotamiseks

Koostisosad
1 tk Suitsuseakoot (või suitsuseajalg 2 tk)
4 dl Kuivatatud herned
1 dl Odrakruubid
400 g Purustatud tomatid
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 spl Sinep
Sool
Vesi

Valmistamine

1. Pane herned eelmisel õhtul külma vette likku.

2. Tõsta seakoot või -jalad, nõrutatud herned, kooritud ja tükeldatud porgand, kooritud terve sibul, kruubid, purustatud tomatid ja 2 l vett ahjupotti.

3. Kata pott kaanega ning pane 30 minutiks 200kraadisesse ahju. Seejärel vähenda kuumus 150 kraadile ja hauta veel 1,5 tundi (vajadusel lisa vahepeal vett). Maitsesta soola ja sinepiga. Lase enne sööma hakkamist 10–15 minutit soojas ahjus maitsestuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee