Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
5. veebruar 2018, 06:42

Apelsinikreemiga täidetud toorjuustusaiad

Imehead kaneelisaiade sugulased, mis on maheda apelsinimaitselise toorjuustutäidisega.

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Käesoe piim
25 g Presspärm (või kuivpärm 1 kotike)
1 tk Munakollane
0.75 tl Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
8 dl Nisujahu
100 g Toasoe või
TÄIDIS
200 g Maitsestamata toorjuust
2 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Suhkur
1 tk Munarebu
1 spl Apelsinimahl
1 tl Värskelt riivitud apelsinikoor
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
KAUNISTUSEKS
1 dl Mandlilaastud

Valmistamine

20-25 tk

1. Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim. Kui kasutad kuivpärmi, sega see esmalt vähese jahuga ja klopi seejärel piima hulka. Lisa toasoe muna, sool, suhkur ja kardemon. Viimasena sega tainakaussi 7 dl jahu ja sõtku mõned minutid. Lisa tükkidena pehme või, sõtku uuesti ühtlaseks. Lisa tainast edasi sõtkudes vajadusel vähehaaval ka ülejäänud jahu. Lisa seda nii palju, et tainas oleks elastne ja läikiv ning lööks käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga, tõsta sooja kohta ja lase mahult kahekordseks kerkida (umbes 1 tund).

2. Täidiseks vahusta toasoe toorjuust teiste täidise ainetega kohevaks kreemiks. Rulli kerkinud tainas jahusel laual suureks ristkülikuks, laota peale täidis. Keera pikemast servast alustades tihedalt rulli, jaga see  2–3 cm pikkusteks juppideks. Tõsta need, lõikepind üleval, võiga määritud muffinivormidesse ja lase rätiku all kerkida 20 minutit. Pintselda lahtiklopitud munaga ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahju keskosas 200° juures 10-12 minutit.

HEA TEADA!

1 Kasuta küpsetamiseks silikoonist muffinivormi, seda määrima ei pea.

2 Samuti võid rullsaiad üksteise kõrvale ümmargusse võiga määritud vormi tõsta ja sel moel suure apelsinimaitsellise pidusaia küpsetada. Sel juhul on küpsetusaeg ahjus pikem - 20-30 minutit.