Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. jaanuar 2018, 05:28

Muredad tuuletaskud ja kohupiimavaht

Uskumatu, aga keedutaina sees on nii palju väge, et see kergitab tasku üles ka koos paksu muretainakihiga. See on küll veidi aeganõudvam variant, aga tasub ennast kindlasti ära. Pealmine kiht lisab krõbedust ja magusust ning teeb tulemuse veelgi maitsvamaks.

Koostisosad
MURETAINAS
75 g Või
2 dl Nisujahu
3 spl Suhkur
1 tk Munakollane
KEEDUTAINAS
3 dl Vesi
100 g Või
2 dl Nisujahu
3 tk Muna
TÄIDIS
1 dl Rõõsk koor 35%
Suhkur
300 g Kohupiim

Valmistamine

18 tk

1. Muretaina valmistamiseks haki külm või, jahu ja suhkur purutaoliseks. Lisa muna, sega ühtlaseks tihkeks tainaks ja tõsta külmkappi ootele.

2. Keedutaina jaoks kuumuta potis vesi ja või. Kalla kogu jahukogus kiirelt hulka ja sega intensiivselt, kuni tainas hakkab poti külgedelt lahti lööma ja on ühtlaselt siidjas. Jahuta käetemperatuurini ja vispelda siis ükshaaval hulka munad, soovitatavalt miksriga.

3. Rulli muretainas 2–3 mm paksuselt töölauale ja tee 5 cm läbimõõduga rattad. Tõsta supilusikaga ahjupannile keedutainas, selle peale aseta muretainaring. Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni taskud on reipalt kerkinud ning pealt pruunikad ja murenenud.

4. Täidise jaoks vahusta koor suhkruga ja sega kokku kohupiimaga. Lõika terava noaga taskud küljelt lahti ja täida kohupiimaga. See töö tee vahetult enne serveerimist.