Foto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
29. jaanuar 2018, 06:06

Tuunikalasaiad ja banaan

Neid saiu olen oma perele ja sõpradele pakkunud umbes 20 aastat. Lapsedki on selle aja jooksul suureks kasvanud. Külaliste küsimused on alati samad, et kas siin on tõesti kala ja mis siin sees pisut magusat maitset juurde annab. Ikka üllatab see kooslus kõiki.

Koostisosad
1 karp Tuunikala vees
2 spl Lahja majonees
2 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Sai
Karripulber
2 tk Banaan
100 g Riivitud juust

Valmistamine

20 tk

1. Kurna tuunikala, sega majoneesiga ning maitsesta sidrunimahla ja soolaga.

2. Lõika saiast sobiliku suuruse ja kujuga tükid – mina lõikan neljakandilised kooriksaiad omakorda neljaks.

3. Tõsta saiatükkidele kalasegu, maitsesta karripulbriga, aseta peale banaaniviil ning puista üle riivjuustuga.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni juust on sulanud.