Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
29. jaanuar 2018, 05:51

Feta-melonisalat ja rukolapesto

See lihtne salat on aastate jooksul igal peol kiita saanud ja retseptita ei lahku peaaegu kunagi mitte keegi. Seekord kasutasin magusat kantaluupi, aga hästi sobib ka tavaline kollase koorega melon, mis on isegi mahlasem ja õrnema tekstuuriga.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Väiksem melon
200 g Feta
1 peotäis Seemnesegu
Rukolalehed
PESTO
1 karp Rukola
2 dl Hea oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sool
Must pipar

Valmistamine

Lõika puhastatud melon ja juust kuubikuteks. Püreesta pestoks rukola õliga, lisa sidrunimahl, maitsesta soola ja pipraga. Aseta vaagnale meloni- ja juustutükid ning nirista peale pestot. Kaunista röstitud seemnete ja rukolalehtedega. Serveeri grissini või soolaste küpsistega.