Madala GI toidud

Porgandi-bataadisupp maapähklitega 

Britt Paju, 29. jaanuar 2018, 05:16
Foto: Jaan Heinmaa

Kogus: kolmele

Koostisosad
250 g Porgand
250 g Maguskartul ehk bataat
2 spl Õli (nt kookos- või maapähkliõli)
1 tk Sibul
2 cm jupp Ingver
0.5 tk Punane tšilli
6 dl Köögiviljapuljong
1 spl Maapähklivõi
2 spl Hakitud basiilikulehed
1 tl Punane karripasta (soovi korral)
LISAKS
50 g Maapähklid
1 spl Sojakaste

Valmistamine

1. Koori ja tükelda porgand ning bataat, sega kergelt 1 supilusikatäie õliga ja rösti 200kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni need on pehmed.

2. Rösti kooritud ja kergelt hakitud maapähkleid kuival pannil, lõpuks vala sekka soja, sega hoolega ja võta tulelt. Koori sibul ja ingver ning haki. Eemalda tšillilt seemned ja haki ka see. Kuumuta sibulat, tšillit ja ingverit potipõhjas 1 supilusikatäies õlis 3–4 minutit. Lisa röstitud bataat ja porgand ning kuum puljong ja lase paariks minutiks keema tõusta.

3. Püreesta supp blenderis, lisades basiilikulehed ja maapähklivõi ning soovi korral ka karripasta. Vala supp potti tagasi, kuumuta kergelt ja serveeri koos maapähklite ja mõne basiilikulehega.