Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
29. jaanuar 2018, 05:51

Lihtsad juustumuffinid

Kui kodus juhtub olema tugevamaitselist juustu, saad vaid poole tunniga valmis teha aromaatsed ja suussulavad juustumuffinid. Need on parimad otse ahjust võetuna ja koos külma võikilluga.

Koostisosad
4.5 dl Nisujahu (sellest 2 dl soovitavalt täisteranisujahu)
0.5 dl Seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seesami-, linaseemned)
1 tl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 tk Munavalge
2 dl Piim
3 spl Õli
50 g Riivitud teravamaitseline juust

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega kausis jahu, seemned, suhkur, küpsetuspulber ja sool.

2. Teises kausis löö munavalged kergelt vahtu, lisa piim ja õli ning kalla jahusegu keskele. Sega tainas ettevaatlikult ja võimalikult vähe liigutades ühtlaseks ja jaga võiga määritud muffi nipanni avadesse. Igale muffi nile raputa peale riivitud juustu.

3. Küpseta ahjus 15 minutit, lase paar minutit jahtuda ja serveeri soojalt koos killukese võiga. Eriti ahvatlevad on soojad juustumuffi nid koos soolakristallidega võiga.