Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
29. jaanuar 2018, 04:00

Ahjutatrapuder pruuni sibulaga

Pisikesteks kuubikuteks lõigatud pekk sulab pudru sisse nii ära, et sellest ei jää märkigi, üksnes mõnus maitse. Pruunistatud sibul sobib ahjupudrule lisandiks imehästi.

Kogus: neljale

Koostisosad
5 dl Tatratang
1.25 l Kuum köögivilja- või lihapuljong
50 g Või
100 g Suitsupekk
3 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor või paksem jogurt

Valmistamine

Kuumuta tatart 3–4 minutit pannil võis, nii et see parajalt säriseb, ja kalla ahjupotti või -vormi. Lisa puljong ning hästi pisikesteks tükkideks lõigatud pekk, sega läbi. Pane ahjupott 200kraadisesse ahju ja küpseta u 30 minutit. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õli ja prae mõõdukal kuumusel sibulat, kuni see on kuldpruun ja krõbe. Serveeri putru hapukoore ja krõbeda sibulaga.