Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
22. jaanuar 2018, 05:28

Tomati-kikerhernesupp

Suurepärane soojendav sügistalvine supp, mis tänu vürtsköömnele mõnusa maitsenüansiga. Supp maitseb hea nii suitsuvorstilisandiga kui ka ilma.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur kollane sibul
1 tk Väike tšillikaun
4 tk Kartul
2 spl Toiduõli
3 spl Tomatipasta
400 g Purustatud tomatid
1 l Kanapuljong
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Vürtsköömned
1 tl Pune
Sool
Must pipar
Suhkur
Soovi korral jupike suitsuvorsti
2 vart Varsseller
2 tk Küüslauguküüs
400 g Kikerherned (konservist)
KAUNISTUSEKS
Värskelt hakitud petersell

Valmistamine

1. Haki sibul, tšillipipar ja küüslauk, viiluta sellerivarred ja lõika kooritud kartulid kuubikuteks. Kuumuta suure poti põhjas õli. Lisa sibul, küüslauk, tšilli, seller ja kartulikuubikud ning kuumuta segades mõni minut, aga vaid nii palju, et köögi viljad ei pruunistuks. Sega hulka tomatipasta, purustatud tomatid ja puljong. Maitsesta riivitud sidrunikoore ja teiste maitseainetega.

2. Lase keeda u 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Lisa sõelal külma vee all pestud ja nõrutatud kikerherned. Keeda veel 5 minutit, maitsesta vajadusel ka soola, pipra ja suhkruga. Soovi korral viiluta vorst ja pruunista pannil, serveeri igaühele 3–4 viilu taldrikus. Kaunista supp hakitud peterselliga.