Madala GI toidud

Soe peedi-kartulisalat kitsejuustuga 

Lia Virkus, 22. jaanuar 2018, 05:21
Pähklid, kitsejuust ja peet koos vaarikase vinegretiga maitsevad soojas salatis imehead. Naispere suur lemmik!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Värske kartul
500 g Keedetud peet
2 spl Oliiviõli
2 tk Tüümiani oks
100 g Meelepärane roheline segasalat
200 g Kitsejuust
50 g Kreeka pähklid
Sool
Must pipar
KASTE
2 spl Hea oliiviõli (extra virgin)
2 spl Vaarikamaitseline gurmeeäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pese koorega kartulid hoolikalt, lõika sektoriteks. Laota ahjuplaadile. Nirista üle oliiviõliga ja jahvata peale soola-pipart. Küpseta 225 kraadi juures 15 minutit, lisa sektoriteks lõigatud keedetud peet ja küpseta veel 5 minutit või niikaua, kuni kartulid on küpsed. Puista peale tüümiani.

2. Laota salativaagnale pestud salatilehed ja soe ahjust tulnud köögivili. Puista peale veel soola ja jahvata pipart. Laota köögiviljadele viiludeks lõigatud kitsejuust ja jämedalt hakitud pähklid.

3. Kastmeks sega kokku õli ja äädikas, maitsesta soola ja vähese musta pipraga. Nirista kaste soojale salatile ja naudi kohe.