Kalatoitude retseptid

Haugikotletid 

Lia Virkus, 15. jaanuar 2018, 06:44
Foto: Jaan Heinmaa
Neid mõnusaid pehmeid kalakotlette armastavad nii suured kui ka väikesed. Valmista neid mis tahes meelepärasest valgest kalast, värskest või külmutatust. Mädarõikakastmega võrratud!

Koostisosad
500 g Haugifilee, tursk või koha
250 g Kartulid
2 dl Hapukoor
2 spl Riivsai
2 tk Muna
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Purustatud must pipar
1.5 tl Sool
3 spl Hakitud värske till
Praadimiseks või ja õli
MÄDARÕIKAKASTE
2 dl Hapukoor
1 dl Majonees
2 tl Mädarõigas
Sool
Hakitud till

Valmistamine

12-15 tk

1. Keeda, koori ja riivi kartulid. Purusta kalafileed köögikombainis, tõsta kaussi. Lisa hulka hapukoor, riivsai, munad, sidrunist pressitud mahl, sool ja pipar. Sega hulka ka riivitud kartulid ja till, sega ühtlaseks kotletitainaks ning lase hetke paisuda.

2. Vormi märgade kätega kotletid, küpseta pannil või-õlisegus mõlemalt poolt pruuniks. Sega kastmeained omavahel ja serveeri koos kotlettidega.