Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
8. jaanuar 2018, 07:26

Mee-seesamikana

Toit, millest ei jää kunagi kübetki alles.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.5 kg Kanatiivad
Röstitud seesamiseemned
Rosmariinioks
MARINAAD
1 spl Riivitud ingver
2 tk Purustatud küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
2 spl Oliiviõli
2 spl Mesi
Röstitud seesamiseemned
Rosmariinioks
1.5 dl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine

1. Sega omavahel marinaadiained. Masseeri kanatiivad kokku maitseainetega ja jäta kaheks tunniks seisma. Võta tiivad marinaadist ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Sulata pannil või, lisa oliiviõli ja mesi. Prae tiibu mõlemalt poolt 5 minutit, et nad muutuksid kuldpruuniks. Küpseta neid veel, kuni glasuur väheneb ja tiivad on kena läikega katte saanud. Kaunista seesamiseemnetega.