Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
8. jaanuar 2018, 07:07

Mee-kõrvitsakeeks

Ideaalne viis jõuluajast üle jäänud kõrvitsapurkide tühjendamiseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Marineeritud kõrvits
3.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Sool
2 tk Muna
1 tl Kookosrasv
1 dl Mesi

Valmistamine

Kurna kõrvitsad ja tambi pudrunuia või kahvliga katki. Sega kuivad ained omavahel. Vahusta munad, mikserda kookosrasva, mee ja kõrvitsaga ning kalla jahu hulka. Sega õrnalt läbi ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Kui tahad magusamat ampsu, määri keeksiviilule mee-kaneelivõiet.