Foto: Tuuli Mathisen
Madala GI toidud
15. jaanuar 2018, 05:42

Bataadi-brownie

Maius, mis liigitub patuvabade hulka, kuid maitseb hõrgult igale maiasmokale. Bataat annab brownie’le mahlase ja küllusliku maitse. Tavapärase valge jahu asemel on nende brownie’de puhul kasutatud mandlijahu

Koostisosad
1 tk Suur tükeldatud bataat
3 tk Muna
75 g Või
5 spl Mesi
3 spl Mandlijahu
3 spl Naturaalne kakaopulber
2 tl Kaneel
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda bataat ning aseta vähese veega kaetud ahjuvormi. Küpseta, kuni bataat on pehme. Püreesta purustajas või blendriga.

2. Klopi munad lahti ja kalla juurde bataadimass. Lisa sulatatud või, mesi ja vanillsuhkur ning sega kõik korralikult läbi. Sega omavahel kõik kuivained ning ühenda mõlemad massid. Sega kõik ühtlaseks ning kalla võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.

3. Küpseta 170-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni brownie keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.