Madala GI toidud

Bataadi-brownie 

Tuuli Mathisen, 15. jaanuar 2018, 05:42
Foto: Tuuli Mathisen
Maius, mis liigitub patuvabade hulka, kuid maitseb hõrgult igale maiasmokale. Bataat annab brownie’le mahlase ja küllusliku maitse. Tavapärase valge jahu asemel on nende brownie’de puhul kasutatud mandlijahu

Koostisosad
1 tk Suur tükeldatud bataat
3 tk Muna
75 g Või
5 spl Mesi
3 spl Mandlijahu
3 spl Naturaalne kakaopulber
2 tl Kaneel
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda bataat ning aseta vähese veega kaetud ahjuvormi. Küpseta, kuni bataat on pehme. Püreesta purustajas või blendriga.

2. Klopi munad lahti ja kalla juurde bataadimass. Lisa sulatatud või, mesi ja vanillsuhkur ning sega kõik korralikult läbi. Sega omavahel kõik kuivained ning ühenda mõlemad massid. Sega kõik ühtlaseks ning kalla võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.

3. Küpseta 170-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni brownie keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee