Foto: Tuuli Mathisen
Väherasvased toidud
15. jaanuar 2018, 05:13

Karamellise kaalika või naeriga täidetud paprikad

Võis karamellistatud kaalika või naeriga täidetud paprikad saavad täienduseks veidi parmesani ja fetat. Magusa ja küllusliku maitsega täidis võlub kindlasti paljude sööjate südameid

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Suur kuubikuteks lõigatud kaalikas või naeris
100 g Või
1 peotäis Värske tüümian
3 tk Hakitud küüslauguküüs
100 g Riivitud parmesan
6 tk Väike paprika
100 g Feta
Kapparid soovi korral
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Valmistamine

1. Sulata pannil või ning hauta vaiksel kuumusel kaalikat. Lisa sool, tüümian ning veidi musta pipart. Alanda kuumus hästi madalaks ning hauta kaalikaid aeg-ajalt segades umbes 45 minutit. Tõsta kaalikad pannilt, sega juurde hakitud küüslauk ja riivitud parmesan.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja südamik ning aseta õliga  määritud ahjuplaadile kausikujuliselt ehk siis lõigatud pool ülespoole. Piserda veel oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahju umbes pooleks tunniks.

3. Tõsta kaalika-parmesanisegu paprikapoolikutesse, murenda peale fetat ning küpseta umbes veerand tundi, kuni paprikad hakkavad kergelt pruunistuma. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli.