Foto: Tuuli Mathisen
Madala GI toidud
15. jaanuar 2018, 05:44

Köögiviljakarri kookospiimaga (1)

Üsna tagasihoidlikult maitsevad köögiviljad saavad rohketest indiapärastest vürtsidest soojendavat ja maitseid pungil iseloomu. Külluslik karri sobib hästi ka veganitele, samas kes soovib, võib karrile tummisema iseloomu andmiseks lisada ka veidi paksu maitsestamta jogurtit või hapukoort.

Kogus: neljale

Koostisosad
150 g Läätsed
1 tl Sinepiseemned
2 tk Rohelise tšilli kaun
2 tk Sibul
1 peotäis Kuivatatud karrilehed
1 tl Jahvatatud koiander
1 tl Jahvatatud võrtsköömned
1 tl Garam masala
1 tl Kurkum
1 tl Tšillihelbed
400 g Purustatud tomatid
1 tk Tükeldatud baklažaan
1 tk Tükeldatud valge redis
1 tk Tükeldatud nuikapsas
1 tk Tükeldatud bataat
2 dl Kookospiim
Sool
Must pipar
Õli
Suhkur või mesi
Värske koriander

Valmistamine

1. Keeda läätsed vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil õli ning prae sinepiseemneid paar minutit. Lisa tükeldatud tšillipipar ja sibul, karrilehed, koriander, vürtsköömned, garam masala, kurkum ja tšillihelbed. Sega läbi ja kuumuta veidi aega. Lisa tükeldatud tomati konserv ning baklažaan, redis ja nuikapsas. Hauta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.

2. Lisa tükeldatud bataat ja kookospiim ning hauta, kuni kõik viljad on pehmed. Maitsesta veel soola, pipra ja suhkruga. Vajadusel lisa veidi vett, kui kaste liiga kuivaks tõmbab. Lisa eelnevalt keedetud läätsed. Serveerides lisa värsket koriandrit.