Kalatoitude retseptid

Juurselleri-kartulitamp krõbeda kattega ahjukalaga 

Tuuli Mathisen, 15. jaanuar 2018, 05:52
 Tuuli Mathisen
Juurselleri maitse sobib imehästi nii kartuli kui ka kalaga. Kuumutades muutub juurselleri muidu üsna pealetükkiv maitse oluliselt mahedamaks ning ka kartul aitab juurselleri maitset nii mahendada kui ka täiendada. Mõnus vaheldus tavapärasele kartulipudrule.

Kogus: neljale

Koostisosad
KARTULI-JUURSELLERITAMP
Kartul
Juurseller
Või
Sool
Valge pipar
KRÕBEDA KATTEGA AHJUKALA
4 tk Valge kala filee
50 g Või
1.5 dl Panko ehk Jaapani riivsaia paneering
1 tk Sibul
1 peotäis Hakitud petersell
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Paksem majonees
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda kartulit ja juursellerit, kuni need on korralikult pehmed. Tambi jämedalt, lisa korralikult võid ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Kuumuta ahi 170 kraadini. Samal ajal kuumuta või pannil. Sega juurde paneering, hakitud sibul, petersell ja sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Lõika kalafileed parajateks tükkideks. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga. Määri iga filee peale kiht majoneesi ning selle peale suru pannil läbi praetud panko paneering.

4. Tõsta fileed võiga määritud ahjuplaadile ning küpseta ahjus umbes 15 minutit. Kui soovid krõbedamat tulemust, võid kala küpsetada ahjus kuuma grillelemendi all. Siis vähe

Hea teada!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee