Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
8. jaanuar 2018, 05:28

Panniroog tatraga

Lihtne panniroog argiõhtuks maitseb hästi nii omaette roana kui ka liha-või kalakõrvasena. Arvesta keetmata tatrakogust ühele inimesele 1 dl jagu. Serveeri rooga näiteks koos hapukoorekastme ja värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Toortatar
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
4 tk Suur porgand
2 tk Paprika
Maitseroheline (till, petersell)

Valmistamine

1. Mõõda tatra kogus välja ja nirista see külma vette potti. Vett peaks olema umbes 2 cm üle tangude pinna. Lisa maitse järgi soola. Aja vesi kiiresti keema, alanda siis kuumus miinimumini ja keeda tatart kaane all 10 minutit. Maitse, kas tatar on parasjagu pehme - liiga pehme pole ka hea.

2. Haki sibul ja küüslauk. Koori porgand, tükelda piklikeks ribadeks või kuubikuteks. Poolita, puhasta ja tükelda paprika. Kuumuta tükeldatud köögivilju pannil õlis segades umbes 5 minutit. Lõpuks lisa tatar ja kuumuta kõik koos veel läbi, maitsesta  soola ja pipraga, samuti maitserohelisega. Serveeri koorekastmega, mida maitsesta soovi korral ka küüslaugu või käepäraste värskete roheliste ürtidega.

Soovitus!

Kes armastab teravamaid maitseelamusi, maitsesta tatrarooga magusalt tulise tšillikastmega.