Küpsetised

Muffinivormis õunapommid martsipaniga 

Lia Virkus, 15. jaanuar 2018, 05:55
 Jaan Heinmaa
Maitsvad pärmitaignast saiakesed, mille teeb mahlaseks mõnusalt hapukas õunatäidis. Parimad  omakeedetud õunamoosiga ja lisaks on neid tore küpsetada koos lastega!

Koostisosad
TAINAS
25 g Toasoe pärm
0.5 tl Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
1.25 dl Piim
1 tk Muna
4 dl Nisujahu
75 g Toasoe või
TÄIDIS
2 tk Hapu õun
2 dl Õunamoos
60 g Martsipanimass
1 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kaneel
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Peale puistamiseks pärlsuhkur

Valmistamine

15 tk

1. Murenda pärm suurde tainakaussi, hõõru koos vähese suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim, muna, ülejäänud suhkur ja 3 dl jahu. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Lisa tükkidena soe või ja ülejäänud 1 dl jahu.

2. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta rätiku alla kerkima 45 minutiks.

3. Rulli tainas jahusel laual suureks nelinurgaks ja lõika 8 x 8 cm ruutudeks.

4. Täidise valmistamiseks koori õun ja riivi, sega kokku moosiga. Ühenda suhkur kaneeliga. Lõika martsipan 15 tükiks. Tõsta tainaruutude keskele teelusikaga moosi-õunasegu, pane sekka tükike martsipani ja puista peale suhkru-kaneelisegu. Vajuta tainanurgad keskele kokku, keera ühenduskoht allapoole ning lase jahusel laual veel 30 minutit kerkida.

5. Tõsta pallid võiga määritud või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 2ookraadises ahjus 15- 18 minutit (pöördõhuga  8- 10 minutit). Lase jahtuda ja tõsta vormist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee