Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2018, 06:36

Puuviljasalat küpsistega

Pidustuste järel kulub kerge magustoit marjaks ära. Küpsis maitseb kerge puuviljasalati kõrvale oivaliselt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Hurmaa
2 tk Kiivi
6 tk Mandariin
1 tk Granaatõun
100 g Füüsal
1 tk Apelsini mahl
1 k Sidruni mahl
1 tk Laimi mahl
0.5 tl Vanilliekstrakt
2 spl Liköör või vedel mesi
PISTAATSIAPÄHKLI-BRÄNDIKÜPSISED
60 g Või
2 spl Suhkur
2 spl Suhkrusiirup
4 spl Nisujahu
1 tl Jahvatatud ingver
2 tl Brändi
2 spl Hakitud pistaatsiapähklid

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga. Sulata kastrulis või koos suhkru ja siirupiga. Kui segu hakkab mullitama, tõsta kastrul pliidilt ja sega hulka jahu, jahvatatud ingver, brändi ja hakitud pistaatsiapähklid. Sega ühtlaseks tainaks.

2. Tõsta teelusikaga plaadile Kreeka pähkli suurused portsjonid. Jäta piisavalt ruumi, sest küpsetised vajuvad laiali. Küpseta 10–12 minutiga kuldpruuniks. Võta ahjust ja lase jahtuda.

3. Koori puuviljad. Hurmaad ja kiivid viiluta või lõika neist spetsiaalse kulbiga pallikesed, murra mandariinid sektoriteks. Sega kausis. Pressi apelsinist, sidrunist ja laimist mahl ja sega vanilliekstrakti ning likööri või meega. Vala puuviljadele, lisa granaatõunaseemned ja füüsalid. Serveeri küpsisega.