
Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
2 dl Rukkijahu
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
120 g Või
2 tk Muna
TÄIDIS
600 g Juurvili (porgand, bataat, pastinaak, kaalikas)
2 spl Õli
1 tk Suur sibul
1 spl Või
100 g Maitsestamata toorjuust
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Riivjuust
50 g Sinihallitusjuust
30 g Või
Sool
Must pipar
Valmistamine
8 tk
1. Mõõda jahud, sool ja tüümian lauale (või kombaini), lisa kuubikuteks lõigatud või ja töötle puruks. Sega hulka munad ja suru tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.
2. Koori juurvili ja lõika suuremateks tükkideks, sega õliga ja maitsesta soola-pipraga. Pane ahjuvormi ja rösti 25-kraadises ahjus 20 minutit, lase jahtuda. Haki sibul ja kuumuta pannil võis 4–5 minutiga pehmeks. Hõõru toorjuustu hulka purustatud küüslauk.
3. Jaga tainas kaheksaks ja vormi pallideks. Rulli kõik pallid õhukesteks ketasteks, tõsta ahjuplaadile. Määri ketastele toorjuust, raputa üle riivjuustuga ja lisa murendatud sinihallitusjuust. Pane peale sibul ja juurviljaviilud. Keera ääred täidisele peale, säti köögiviljale õhukesed võilaastud ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kommentaarid (0)