Kiudainerikkad toidud

Mõnusad pirukad ehk minigaletid röstitud köögiviljaga 

Pille Enden, 2. jaanuar 2018, 07:08
 Jaan Heinmaa
Õhukese krõbeda põhjaga piruka sees on rohkest juustust ja köögiviljast mahlane täidis. Juurde serveeri värsket salatit ja saad mõnusa eine, mida võid pakkuda ka külalistele, samuti sobib see hommikusöögiks ja annab hästi ka üles soojendada.

Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
2 dl Rukkijahu
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
120 g Või
2 tk Muna
TÄIDIS
600 g Juurvili (porgand, bataat, pastinaak, kaalikas)
2 spl Õli
1 tk Suur sibul
1 spl Või
100 g Maitsestamata toorjuust
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Riivjuust
50 g Sinihallitusjuust
30 g Või
Sool
Must pipar

Valmistamine

8 tk

1. Mõõda jahud, sool ja tüümian lauale (või kombaini), lisa kuubikuteks lõigatud või ja töötle puruks. Sega hulka munad ja suru tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.

2. Koori juurvili ja lõika suuremateks tükkideks, sega õliga ja maitsesta soola-pipraga. Pane ahjuvormi ja rösti 25-kraadises ahjus 20 minutit, lase jahtuda. Haki sibul ja kuumuta pannil võis 4–5 minutiga pehmeks. Hõõru toorjuustu hulka purustatud küüslauk.

3. Jaga tainas kaheksaks ja vormi pallideks. Rulli kõik pallid õhukesteks ketasteks, tõsta ahjuplaadile. Määri ketastele toorjuust, raputa üle riivjuustuga ja lisa murendatud sinihallitusjuust. Pane peale sibul ja juurviljaviilud. Keera ääred täidisele peale, säti köögiviljale õhukesed võilaastud ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee