Foto: Jaan Heinmaa
Vähese suhkruga toidud
2. jaanuar 2018, 05:52

Tatravorm hapukapsaga

Kerge lihtne roog, hea pühadejärgne valik. Toekama roa saamiseks võib lisada suitsusinki, praeliha vms. Küpseta ühes suures vormis või neljas portsjonivormis, viimasel juhul lühenda küpsetamisaega 5 minutit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 dl Tatratang
5 dl Vesi
2 tk Sibul
2 tk Porgand
1 spl Õli
800 g Hautatud hapukapsas
1.5 dl Köögivilja- või kanapuljong

Valmistamine

1. Pane tatratangud soolaka veega keema ja keeda 8–10 minutit, kuni vesi on imendunud. Haki sibulad ja porgandid ning hauta 7–8 minutiga peaaegu pehmeks.

2. Sega tatar, kapsas, sibul ja porgand, (kui soovid, siis lisa nüüd ka singi- või lihakuubikud), maitsesta soola ja pipraga.

3. Tõsta segu võiga määritud vormi, kalla peale puljong ja lisa õhukesed võiviilud. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit.