Küpsetised

Krõbe pardilihaga täidetud filotainast pirukas 

Pille Enden, 2. jaanuar 2018, 05:22
Foto: Jaan Heinmaa
Pirukas on parim äsja ahjust tulnuna, kuid seda annab hästi ka uuesti üles soojendada. Kui teed seda toitu õhukese lavašiga, siis küpseta veidi kuumemas ahjus.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
9 lehte Filotainas
1 dl Õli
250 g Maitsestamata toorjuust
1 tk Muna
30 g Sinihallitusjuust
2 spl Hakitud petersellilehed
1 purk Konserveeritud purustatud ananass (227 g)
300 g Küpsetatud pardi, kana- või kalkuniliha või suitsukana
100 g Šampinjonid
Sool
Must pipar
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Sulata filotainas ja hoia rätiku all niiskena. Hõõru toorjuustu hulka muna ja sinihallitusjuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka hakitud petersell.

2. Nõruta ananassikonserv, lõika linnuliha ribadeks ja viiluta seened.

3. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri võiga nii põhi kui ka vormi ääred.

4. Pintselda üks filotainaleht õliga, aseta peale kaks lehte, määri mõlemad pealt õliga. Määri tainale kolmandik toorjuustust ning jaota kolmandik ananassist, viilutatud seentest ja linnulihast.

5. Keera tainas tihedalt rulli, lõika sellest u 3 cm pikkused jupid, pintselda küljed õliga ja pane vormi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee