Vegan toidud

Tapenade ehk oliivimääre 

Laura Strandberg, 2. jaanuar 2018, 06:47
Foto: Laura Strandberg
Kui köögis istuvad ootamatud külalised, saad selle määrde kiirelt kokku suristada. Kõik kiidavad!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
160 g Rohelised kivideta oliivid
160 g Mustad kivideta oliivid
2 spl Kapparid
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike sidrun
5 spl Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

1. Loputa oliive ja kappareid voolava vee all.

2. Puhasta küüslauguküüned. Pigista sidrunist mahl.

3. Pane kõik määrde koostisosad köögikombaini või kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. Soovi korral lisa pisut soola, kuid maitse enne – võib-olla on määre juba piisavalt soolane.

4. Tõsta segu topsi ja serveeri kohe koos krõbedate tšipside, ciabatta või riisist galette'iga.