Kalatoitude retseptid

Vahukoorene valge kala 

Merrit Kiho, 1. jaanuar 2018 06:09
Foto: Andra Kalda
Selle retsepti leiutasin-katsetasin-kohandasin meie kodurestorani esimesel aastal. Ja siiani teenib nõndamoodi valmistatud kala kiiduaplausi nii külastajatelt kui sõpradelt. Seega soovitan järele proovida! Ja kindlasti paku kõrvale head saia, millega kastet kokku tõmmata.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Koha- või siiafilee
3 tk Hakitud küüslauguküüs
1 peotäis Hakitud basiilik
1 tl Sool
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Tomat
1 dl Riivjuust
Must pipar
Sool
Riivsai

Valmistamine

1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja.

2. Raputa fileedele soola, keera need kahekorra ja aseta ahjuvormi. Raputa peale küüslauk ja basiilik.

3. Pane vahukoor keema ja maitsesta riivitud sidrunikoorega. Vala kaste kalale ja lisa riivjuust. Aseta vormi pooleks lõigatud tomatid ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Riputa peale veidi juustu ja riivsaia. Küpseta umbes 20 minutit.