Hommikusöögi retseptid

Kartulikotletid 

Mari-Liis Ilover, 25. detsember 2017, 05:08
Foto: Mari-Liis Ilover
Kartulikotlettide retsepti poleks õigupoolest tarvis kirja pannagi.

Koostisosad
300 g Kartulipuder
1 tk Muna
2 spl Nisujahu
Sool
Praadimiseks või ja õli segu

Valmistamine

Asi on ju lihtsamast lihtsam: sega jahtunud ja paksukstõmbunud kartulipudru hulka muna ja veidi nisujahu, nii et saad parajalt paksu massi, millest käte vahel mätsida parajalt pehmed, kuid kenasti koos hoidvad pätsikesed. Maitseks soola ja pannile! Et aga need kõige lihtsamad ideed kipuvad õigel ajal ununema (pean silmas hetke, mil vaatad tõtt külmikusse jäänud karbikese järelejäänud kartulipudruga), olgu see maitsev retsept siin meeldetuletusena olemas.

Sega omavahel kartulipuder, lahtiklopitud muna ja nisujahu. Maitsesta soolaga. Vormi jahuste käte vahel pätsikesed ja küpseta need pannil kuumas või ja õli segus mõlemalt küljelt kuldseks.

Proovi ka nii!

1 Lisa pudrusegule hulka hakitud ürte (till, petersell, murulauk).

2 Maitsesta tainas sibula, porru või küüslauguga, mille oled enne pannil kergelt pehmemaks praadinud.

3 Asenda pool kartulipudrust teiste püreestatud köögiviljadega (porgand, maguskartul, lillkapsas vms).