Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
25. detsember 2017, 05:56

Mesine pardipraad

Meega määritud part saab ahjus maitsva krõbeda naha. Täidiseks olevad ploomid, pähklid ja õunad võib serveerida prae lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2 tundi ahjus

Koostisosad
1.8 kg Part
150 g Mustad ploomid
100 g Kreeka pähklid
3 tk Keskmine õun
2 dl Kanapuljong
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Värskelt riivitud sidruni koor
3 spl Mesi
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Pese ja kuivata part, hõõru seest ja väljast soolapipraga. Vala ploomidele kuum vesi, lase 10 minutit seista. Nõruta ja tükelda viljad. Haki pähklid. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika kuubikuteks.

2. Sega õuna-, ploomi- ja pähklitükid, sidrunimahl ja -koor. Täida pardi kõhuõõs seguga ja sule tikkude või niidiga. Kinnita tiivad ja koivad tihedalt vastu keha, sidudes need niidiga kokku või torgates läbi naha.

3. Tõsta part ahjuvormi, vala peale kanapuljong ning küpseta 170kraadises ahjus 1 tund ja 45 minutit, aeg-ajalt praeleemega kastes.

4. Võta lind ahjust ja määri meega. Tõsta ahju temperatuur 220 kraadini ning küpseta veel 15–20 minutit ehk kuni pardi nahk on kuldpruun ja krõbe.