Kiudainerikkad toidud

Valge šokolaadi küpsised pähklitega 

Lia Virkus, 18. detsember 2017, 05:06
Valge šokolaadi küpsised pähklitega Jaan Heinmaa
Ameerikapärased suured ja pehmed küpsised – pealt meeldivalt krõbedad ja seest pehmed. Mu meelest täiesti sõltuvusttekitavad!

Koostisosad
175 g Või
150 g Metspähklid
5 dl Nisujahu
2 tl Mustade täppidega vanillsuhkur
0.5 tl Söögisooda
1 näpuotsatäis Sool
2 dl Pruun roosuhkur
1.5 dl Valge suhkur
1 tk Muna
1 tk Munakollane
250 g Valge hakitud šokolaad

Valmistamine

1. Sulata või. Haki pähklid jämedalt ning sega jahu vanillsuhkru, sooda ja soolaga. Sega sulavõi hulka suhkrud, lisa ka muna ja munakollane. Sõelu hulka jahusegu ja sega tainaks. Pane juurde pähklid ja hakitud šokolaad. Keera tainas kilesse, tõsta 20 minutiks külma.

2. Jaga tainas 25 palliks, tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud kahele ahjuplaadile, vajuta kahvliga ristisuunas muster peale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 8–10 minutit, kuni küpsised on kuldkollased ja küpsed. Tõsta jahtuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee