Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. detsember 2017, 05:33

Hapukapsas peekoni ja õllega

Peekoni ja tumeda õllega valmistatud hapukapsas on tõeline maitseelamus. Serveeri kapsa peal vürtsikaid toorvorste või verivorste!

Kogus: kuuele

Koostisosad
900 g Hapukapsas
275 g Suitsupeekon
1 tk Suur sibul
0.33 cl Tume laagriõlu
2 spl Ketšup
1 tl Köömned
1 tl Fenkoliseemned
1 tl Purustatud pipraterad
2 tk Loorberileht
1 tl Sool
8 tk Toorvorstike või verivorst

Valmistamine

1. Pruunista suure ja sügava malmpoti põhjas ribadeks lõigatud peekon. Lisa õhukesed sibula poolrattad ja kuumuta veel, kuni sibul klaasjas. Vala juurde pool õllest ja leota sellega lahti kõik, mis poti põhjas, kuumutades koos läbi.

2. Lisa kapsas, teised maitsestajad ja ka ülejäänud õlu. Kuumuta kiirelt keemiseni, keera kuumust vähemaks ning hauta kaane all 20–30 minutit, aeg-ajalt kapsast segades, kuni kapsas on pehme ja maitsekas. Vajadusel lisa vett, kui vedelik peaks ära aurustuma.

3. Küpseta vorstid ahjus vahetult enne serveerimist mõlemalt poolt krõbedaks, serveeri koos kapsaga.