Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
11. detsember 2017, 07:10

Jogurtitort kirssidega

Kerge ja lahe tort on jõulueine lõpetuseks hea valik. Šokolaadine põhi on saanud maitseks jõuluvürtsi. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
180 g Šokolaadiküpsised
0.5 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Jahvatatud nelk
60 g Sulatatud või
4 spl Külm vesi
TÄIDIS
3 spl Kakaopulber
1.5 dl Suhkur
400 g Maitsestamata jogurt
2 dl Rõõsk koor 35%
5 tk Želatiini leht
3 spl Piim
KIRSITARRETIS
1.5 purki Kirsikompott (a 700 g)
5 tk Želatiinileht
4 dl Kompotivedelik

Valmistamine

1. Purusta küpsised, sega esmalt jahvatatud kaneeli ja nelgi, siis sulatatud või ja külma veega ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Sega jogurti hulka suhkur ja kakaopulber. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, pigista hästi kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Lase pisut jahtuda ja sega jogurti hulka. Vahusta koor ja sega samuti jogurtiga. Vala täidis põhjale ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma.

3. Nõruta kirsid, hoia alles 4 dl kompotivedelikku. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Kuumuta 3 sl kompotivedelikku, pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus. Sega ülejäänud vedelikuga.

4. Lao kirsid koogile ja nirista peale vedelik. Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi.