Vähese suhkruga toidud

Piparkoogimaitseline rullbiskviit 

Pille Enden, 11. detsember 2017, 08:00
Foto: Jaan Heinmaa
Piparkoogimaitseline biskviit ja pohlamoosiga kohupiimatäidis teevad sellest roast talvise maiuse.

Koostisosad
3 tk Muna
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Jahvatatud kardemon
0.5 tl Jahvatatud nelk
0.25 tl Jahvatatud ingver
1 dl Tume siirup
1 spl Vesi
2 spl Suhkur
0.5 tl Suhkur
TÄIDIS
200 g Kohupiim
1.5 dl Pohlamoos
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Suhkur
Peale tuhksuhkur

Valmistamine

12 tk

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vürtsid. Sega munavahule koos siirupi ja veega. Määri ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile (30 x 40 cm). Küpseta 250-kraadises ahjus 3–5 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks.

2. Võta ahjust ja kummuta suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Võta pealmine paber ettevaatlikult ära, keera alumise paberiga koos rulli ja lase jahtuda. Sega pohlamoos kohupiima hulka. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimaga.

3. Määri täidis biskviidile ja keera pikemast küljest rulli. Raputa peale tuhksuhkrut.