Küpsetised

Pehme jõulukook pähklite ja rosinatega 

Pille Enden, 11. detsember 2017, 07:51
 Jaan Heinmaa
Pehme kook on paksult täis rosinaid ja rikkalikult kaetud pähklitega ning sisaldab ka veidi jõuluvürtse.

Koostisosad
2 spl Või
0.5 dl Riivsai
TAINAS
125 g Või
1.5 dl Suhkur
3 tk Muna
2 dl Nisujahu
2 tl Piparkoogimaitseaine
60 g Apelsinisukaad
200 g Rosinad
PEALE
1 tk Muna
2 dl Fariinsuhkur
200 g Sarapuupähklid

Valmistamine

1. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Vahusta toasoe või suhkruga,vispelda ükshaaval hulka munad. Lisa jahu, vürtsid, hakitud sukaad ja rosinad. Sega ühtlaseks ja tõsta vormi.

2. Haki pähklid jämedalt. Löö muna kaussi, lisa fariinsuhkur. Vahusta muna suhkruga ja sega hulka pähklid, määri segu tainale. Küpseta 175-kraadises ahjus 45–50 minutit. Jahuta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee